Масова молитва по време на пандемия. Въпреки забраните, пастор от

...
Масова молитва по време на пандемия. Въпреки забраните, пастор от
Коментари Харесай

Стотици се струпаха за молитва в Самоков по време на пандемията

Масова молитва по време на пандемия. Въпреки възбраните, свещеник от Самоков събра стотици евангелисти на работа в двора на черква в ромската махала. Молитвата била против ковид и във връзка Цветница . полицията е съставила над 40 акта.

Пред пасторът изясни, че събирането е било във връзка провеждането на молитва за отърваване от пандемията. По думите му хората в Самоков са обезпокоени от ситуацията. „ Ние трябваше да създадем една работа, с цел да можем да ги насърчим и да се молим дружно. Всички хора бяха с маски и на разстояние 2 метра един от различен. Дезинфекцираше се църквата и двора “ , изясни той.

 „ Вчера беше формирано досъдебно произвеждане. Приблизително 200 души сутринта и следобяд. До момента са формирани 116 акта за нарушение на противоепидемиологичните ограничения. Актове са формирани и на всички уредници. Всички, които са нарушили наредбата ще бъдат глобени с административна глоба – от 300 до 1000 лв.. При данни за закононарушение те ще бъдат подведени под наказателна отговорност “, изясни комисар Николай Спасов, шеф на ОД на Министерство на вътрешните работи – София - област.

Той изясни, че все още няма данни кметът на града Владимир Георгиев да е разрешил провеждането на такова мероприятие. По думите на комисар Спасов ограниченията в ромските махали в Самоков, Ихтиман и Ботевград се съблюдават. Заразени с ковид също няма. Под карантина в региона са 674 души, 120 души са я нарушили.

Районният прокурор на Самоков изясни, че досъдебното произвеждане ще откри каква е била дистанцията сред хората, които са взели участие в молитвата и дали са спазени другите ограничения. „ Все още досъдебното произвеждане е в своето начало. Извършени са всички дейности по следствието “, посочи тя.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР