Маслодайните ядки все още са екзотика на трапезата. Те обаче

...
Маслодайните ядки все още са екзотика на трапезата. Те обаче
Коментари Харесай

Суперхрана! Ето какво да ядем, за да забавим стареенето

Маслодайните ядки към момента са екзотика на трапезата. Те обаче крият доста изгоди за здравето и оказват помощ на тялото да запази младостта.

Не е инцидентно, че експертите ги назовават супер храни на младостта. Причината е, че са богати на антиоксиданти и противодействат на свободните радикали - основната причина за ранното стареене. Макадамията е скъп източник на фитостероли, с помощта на които спомага за понижаване на неприятния холестерол.

Освен това контролира функционалностите на дебелото черво и по този начин предотвратява появяването на някои типове рак.Бразилският орех е един от най-хубавите естествени източници на селен и витамин Е. Той е богат на мощни антиоксиданти, което го прави съвършен в битката против свободните радикали.

Маслата, извлечени от бразилски орех и макадамия, са измежду най-хубавите естествени разкрасяващи средства за коса. Достатъчни са няколко капки в шампоана, с цел да забележите разликата. Родината на пекана е Северна Америка.

Ядката е известна за изработката на сладкиши, бонбони и бисквити. Но може умерено да се включи като съставна част в ястия, сосове, салати, закуски. Пеканът има потвърдени антиканцерогенни свойства и способства за понижаване на риска от рак. Предпазва простатата, пази нервната система и понижава напрежението.

Източник: " Дарик "
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР