Маските, които периодично слагаме на лицето си, без да почистваме,

...
Маските, които периодично слагаме на лицето си, без да почистваме,
Коментари Харесай

Ето какви зарази ни дебнат в мръсните маски

 Маските, които от време на време слагаме на лицето си, без да почистваме, преливат от бактерии. Това сподели опит на учени от Института по микробиология. " Има стрептококус, протеус, специес, които при избрани условия могат да бъдат рискови, когато имунната система на човек е отслабена или компрометирана от някакво заболяване “, изясни Иван Иванов от департамента по обща микробиология.

А с цел да се разбере коя страна на маската е по-мръсна, се вършат обособени натривки, взети и от двете ѝ страни. Отново се изчаква, а резултатът се оказва любопитен – по-мръсна е вътрешната страна. А повода – точно в нея сами издишваме милиони бактерии, които по-късно гълтаме назад. " От издишания въздух маската се замърсява от микрофлората на устата, зъбите и храносмилателния тракт на индивида “, споделят експерти.

Въпреки резултата микробиолозите предлагат носенето на към този момент употребена маска пред алтернативата да не се поставя никаква. Според тях количеството бактерии, които човек би погълнал още веднъж, не е толкоз огромно, с цел да сътвори огромен риск за здравето. А друго, което научихме от учените – маските от изкуствени материи, които сами шием, не защищават въобще.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР