Маскирани нападатели на мотоциклет откриха огън по патрулен пост съвсем

...
Маскирани нападатели на мотоциклет откриха огън по патрулен пост съвсем
Коментари Харесай

Терористи убиха петима полицаи в Египет

Маскирани нападатели на мотоциклет откриха огън по патрулен пост напълно покрай най-старите египетски пирамиди в Гиза, като убиха петима служители на реда, съобщи Асошиейтед прес, цитирайки неназовани представители на управляващите.

Атаката бе осъществена в ранните часове на днешния ден в село Абусир, което е предградие на столицата Кайро, край фамозната стъпаловидна пирамида на крал Джосер - най-старата от над 90-те пирамиди. Убитите служители на реда са част от групата, охраняваща Сакара - един от най-популярните туристически обекти в Египет, където се намират редица храмове, гробове и антични погребални комплекси.

Терористите са откраднали оръжия и радиостанции от жертвите и се пробвали да подпалят телата им, само че избягали, откакто видели наоколо да се събират хора, описаха очевидци. Досега никой не е поел отговорност за офанзивата.

След като египетските военни смъкнаха ислямисткия президент Мохамед Морси през 2013 година, в страната бяха осъществени поредност от размирен офанзиви. Насилието се концентрира основно в северната част на Синайския полуостров.

За други сходни набези от движещи се транспортни средства, прицел на които станаха основно служители на реда, военни, съдии и проправителствени политици, отговорност е поемала слабоизвестна екстремистка формация "Хасм " ( "Решителност "). Властите подозират, че тя е обвързвана със неразрешената ислямистка организация "Мюсюлмански братя ", към която принадлежи и сваленият президент Морси, пристигнал на власт след законни избори, написа Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР