Маскирани младежи атакуват с коктейли Молотов полицейска кола в Лондондери

...
Маскирани младежи атакуват с коктейли Молотов полицейска кола в Лондондери
Коментари Харесай

Северноирландската полиция неволно разкри имената на всички свои служители

Маскирани младежи нападат с коктейли " Молотов " полицейска кола в Лондондери по време на митинги на 25-ата годишнина от Споразумението от Разпети петък 1998 година, регламентиращо бъдещето на Северна Ирландия. Снимка: АП

Полицията в Северна Ирландия е популяризирала несъзнателно през вчерашния ден имената и местоработата на всички свои чиновници. Тя означи, че това поражда сериозна угриженост за чиновниците, които постоянно стават цел на екстремистки групи, предадоха Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Фамилните имена, буквите, местоработата и отдела на всеки са включени неправилно в отговор на искане за независимост на информация. Информацията беше обществено налична на уеб страницата на заявителя за към два часа и половина, преди полицията на Северна Ирландия да заяви, че е била отстранена.

Към момента няма нищо, което да подсказва за някакви незабавни опасения за сигурността на хората, съобщи на конференция помощник-главният полицейски контрольор Крис Тод.

Данните на чиновниците обаче са изключително чувствителни в Северна Ирландия, защото доста от тях " поставят огромни старания и вършат всичко допустимо, с цел да защитят самоличността и ролята си на служители на реда ", гласи изказване на представителния орган на чиновниците на реда Полицейска федерация на Северна Ирландия.

" Тя [информацията] е лимитирана единствено до фамилното име и инициала, само че и това ще съставлява забележителна угриженост за доста от моите сътрудници, знам това, и ние ще подсигуряваме, че ще създадем всичко допустимо да смекчим всички открити опасности за сигурността ", сподели Тод.

Британското контраразузнаване МИ-5 увеличи равнището на опасност от " вътрешен тероризъм " в Северна Ирландия на " тежко " (което значи, че офанзивата е доста вероятна), откакто офицер, който в оня миг не бил на работа, беше тежко ранен през февруари след нахлуване с оръжие от страна на новата ИРА, една от дребните екстремистки групировки, които са срещу мира.

Въпреки че мирното съглашение от 1998 година значително постави завършек на три десетилетия принуждение в Северна Ирландия, полицейските чиновници към момента са обект на спорадични набези от страна на дисидентски групи, които правят бомбени набези и офанзиви с огнестрелно оръжие, показва Ройтерс.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР