Маскирани израелски военни нахлуха тази сутрин в болница в окупирания

...
Маскирани израелски военни нахлуха тази сутрин в болница в окупирания
Коментари Харесай

Израелски военни, маскирани като жени и медици, убиха трима палестинци в болница

Маскирани израелски военни нахлуха тази заран в болница в окупирания Западен бряг, убивайки трима палестинци, които израелските сили дефинираха като терористи и съгласно които употребяват болничното заведение като база за обмисляне на терористични офанзиви. Палестинското министерство на опазването на здравето заяви, че бойците са разкрили огън в болничните отделения, като приканиха света да отбрани здравните заведения в Газа.
Палестинското министерство на опазването на здравето заяви, че израелските сили са разкрили огън в отделенията на болничното заведение Ибн Сина в град Дженин. Министерството осъди нападението и прикани интернационалната общественост да окаже напън върху израелските военни да спрат сходни интервенции в лечебните заведения. Говорител на болничното заведение сподели, че не е имало замяна на огън, което демонстрира, че това е целеустремено ликвидиране.
Израелските военни споделиха, че екстремистите употребяват болничното заведение като укритие. Твърди се, че един от атакуваните в нападението е трансферирал оръжия и муниции на други за планувана офанзива, сякаш въодушевена от нападението на Хамас против Южен Израел на 7 октомври. Военните не предоставиха доказателства в поддръжка на това изказване.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР