Масивното земетресение с магнитуд от 8,2 по Рихтер, което разтърси

...
Масивното земетресение с магнитуд от 8,2 по Рихтер, което разтърси
Коментари Харесай

Уникално ВИДЕО показва странни светлини, появили се по време на труса в Мексико!

Масивното земетресение с магнитуд от 8,2 по Рихтер, което раздруса Мексико преди няколко дни, беше ужасно и грандиозно единствено по себе си, само че имаше и спомагателен непряк резултат: мистериозни светлини в небето, написа obekti.bg.
Множество фрагменти, снимани по време на бедствието, демонстрират проблясъците в нощното небе над Мексико Сити. Ясно се вижда, че не са нито мълнии, идващи от облаците, нито светлини от самолети.

Смята се, че тези светлини са породени от самото земетресение – и по тъкмо, от избран тип канара. Изследване, оповестено през 2014 година, разкрива, че сходни светлини се появяват под най-различни форми, като синкави пламъци, кълба от светлина или светкавици.

„ При избрани типове скали натрупването на напрежение може да унищожи двойки негативно заредени кислородни атоми в земята, което разрешава те да излязат на повърхността под формата на електрически ток през пуктнатините в скалата – е обяснението на Лейла Ертолати, професор по геология в Университета „ Фърли Дикинсън “. – в случай че има задоволително такива атоми, те могат да йонизират джобове от въздух и да образуват плазма или зареден газ, който излъчва светлина. “

Колкото и забавен да е самичък по себе си феноменът със светлините, земетресението е най-силното, което е удряло Мексико в последните близо 100 години – покруса, лишила над 90 човешки живота.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР