Масиран инфаркт е причината за смъртта на 76-годишния мъж от

...
Масиран инфаркт е причината за смъртта на 76-годишния мъж от
Коментари Харесай

Масиран инфаркт е убил мъжа от Плевен с отказана хоспитализация и съмнения за COVID-19

Масиран инфаркт е повода за гибелта на 76-годишния мъж от, за който околните му настояват, че е върнат от Университетската болница със признаци на COVID-19. Това е посочила инспекцията по случая в незабавното поделение на болничното заведение, оповестява Българска национална телевизия.
Ден след гибелта му е излязъл и позитивният PCR тест на пациента.
 Здравният министър порица болничното заведение в Плевен поради ковид Здравният министър порица болничното заведение в Плевен поради ковид
Случилото се в Плевен с връщането на пациенти от страна на лечебното заведение (бел. ред. - " Георги Странски ", поради коронавируса) не...
Близките на умрелия са подали сигнал до Изпълнителната организация за медицински контрол и потвърдиха, че ще съдят болничното заведение.
Случаят:
В неделя, 18 октомври, Тодор Пешев се почувствал зле, откакто седмица по-рано получил признаци за Коронавирус зараза. Дъщеря му описа, че с кола за спешна помощ го закарали в незабавното поделение на Университетската болница „ Д-р Георги Странски ", където бил прегледан от пулмолог, само че по-късно с друга кола за спешна помощ го върнала у дома да изчака там резултата от PCR теста. Мъжът умрял на стълбите, до момента в който се качва в дома си. След инспекцията на случая от болничното заведение настояват, че Тодор Пешев не е оставал без лекарско наличие през целия ден, само че не са го приели в инфекциозното, тъй като не е бил доказан пробата му.
" Той е бил признат с умерено инфектиране на белия дроб, температура, кашлица и зной. Дадено му е лекуване, от което той се повлиява. Почувства се по-добре и лекарите вземат решение да не бъде изпратен в този триаж, където в действителност са хора в доста тежко положение. Няма по какъв начин да знаем, че господин Пешев ще получи инфаркт един час по-късно. ЕКГ-то му е било чисто, всичко му е било чисто, той просто получава инфаркт на стълбите. Моите съболезнования към това прелестно семейство, само че от самото начало е имало лекари край него, той не е оставал без доктор. ", изяснява Момчил Цветков, „ Връзки с обществеността " в Университетска болница Плевен.

 Съпруга на интернационален водач внесла ковид в плевенския цех Мизия Съпруга на интернационален водач внесла ковид в плевенския цех " Мизия "
Съпруга на интернационален водач е нулевият пациент, от който е тръгнала болестта в плевенската шивашка фабрика " Мизия ". Жената била " зас...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР