Мащабното разследване на калабрийската мафия Ндрангета, при което властите в

...
Мащабното разследване на калабрийската мафия Ндрангета, при което властите в
Коментари Харесай

МВР тръгна по следи на италиански боклук в Плевенско

Мащабното следствие на калабрийската мафия Ндрангета, при което управляващите в Италия арестуваха над 300 мафиоти, в това число и една българка, доближи и до България, заяви Нова телевизия, базирайки се на полицията.

Според тях към този момент следствието у нас се води в региона на Плевен под директното управление на основния секретар на Министерство на вътрешните работи Ивайло Иванов. Той е отпътувал на мястото на интервенцията, откакто по-рано тази заран детайлности по следствените дейности са били обсъждани от премиера Бойко Борисов, основния прокурор Иван Гешев и управлението на Министерство на вътрешните работи.

Според източниците ни следствието е обвързвано с трафика на отпадък от Италия за България. През първата половина на декември карабинерите от Милано задържаха противозаконен товар от 815 тона отпадъци, предопределени за нашата страна. Открити бяха 582 бали боклуци, натоварени в 17 вагона, а комерсиалната им стойност на пазара се изчисляваше на 130 000 евро.

Седмица по-късно последваха и арестите на стотици мафиоти от Ндрангета, в това число и политици, юристи, счетоводители и чиновници на държавната администрация.

Малко по-късно от Министерство на вътрешните работи оповестиха, че на следващия ден основният секретар Ивайло Иванов ще даде повече детайлности за провежданата в Плевен интервенция.

Припомняме, че на 11 декември стана ясно, че италианските управляващи са заловили противозаконни 815 тона отпадъци, предопределени за България. Незаконният товар беше открит във трен. Търговската стойност на боклука се пресмята на 130 хиляди евро.

От Министерството на околната среда и водите увериха, че българското държавно управление не води договаряния с Италия за приемане на отпадъците. Те отхвърлиха при тях да е постъпвала публична информация за арестуваните противозаконни тонове отпадък. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР