Мащабно учение в Пловдивско тества рефлекса на Единната спасителна система,

...
Мащабно учение в Пловдивско тества рефлекса на Единната спасителна система,
Коментари Харесай

Тестваха Единната спасителна система със симулация на жестока катастрофа с камион, автобус, деца и мигранти

Мащабно обучение в Пловдивско тества рефлекса на Единната избавителна система, предадe БГНЕС.Учението е заложено в проекта на профилираната комисия по пътна сигурност към Областната администрацияи бе регистрирано като извънредно сполучливо.

При отиграната обстановка, очевидци подадоха сигнал за ПТП при гъста мъгла с участващи товарен автомобил, пренасящ гориво, два леки автомобила и рейс с деца и незаконни мигранти на борда. Съобщи се за потърпевши - двама, от които по-тежко. Към мястото на произшествието бяха изпратени избавителни и пожарни коли, също екипи на полицията и Спешна помощ. Към избавителната акция се включиха и други съставни елементи на Единната избавителна система. В учението бе употребена техника за освобождение на колите, както и гасителна техника.

Целта на занятието, което се организира на територията на авиобазата в Чешнегирово, бе да ревизира степента на подготовка, обмена на информация и бързината на реакциите при взимане на решения, касаещи компетентността на разнообразни структури и институции при сходен вид тежки катастрофи. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР