Мащабният проект за европейската Суперлига се разпада! След обществения натиск

...
Мащабният проект за европейската Суперлига се разпада! След обществения натиск
Коментари Харесай

Мащабният проект за европейската Суперлига се разпада

Мащабният план за европейската Суперлига се разпада! След публичния напън шестте британски клуба, които са измежду основатeлите на шампионата, нощес подадоха своите документи за отричане от конкуренцията.

Вторник се оказа ден, изпълнен с редица събития, в който силата на футболната общественост беше канализирана. Още сутринта от Висшата лига и Футболната асоциация на Англия направиха среща с 14-те елитни тима, които не са част от Суперлигата и предстоящо остро осъдиха новия план.

През деня капитанът на миналогодишния първенец Ливърпул - Джордан Хендерсън - свика незабавна среща с капитаните на всички останали тимове от елита, с цел да обсъдят назряващия проблем. А по-късно играчите на мърсисайдци излязоха с общо мнение по въпроса с изявления в обществените мрежи:

" Не го харесваме и не желаеме да се случи ".

Привърженици на Челси се събраха пред своя Стамфорд Бридж и забавиха с 15 минути провеждането на срещата сред сините и Брайтън от 32-ия кръг на шампионата. А Един от мощните хора в клуба - Петър Чех - отиде при тълпата и се опита да внесе успокоение за идното решение.

Формално Манчестър Сити се трансформира в първия клуб, подал документите си за отдръпване от Суперлигата. Челси - вторият, а Ливърпул, Манчестър Юнайтед, Арсенал и Тотнъм последваха образеца. Изпълнителният шеф на алените дяволи Ед Уудуърд подаде оставка, а Всеки от шестте отбора излезе с публично послание, в което се отчиташе направената неточност. Президентът на УЕФА Александър чеферин приветства решението на британската шестица.

" Те още веднъж са тук и зная, че могат да предложат още доста освен на нашите шампионати, само че и на европейския футбол като цяло... Важното в този момент е да продължим дружно напред и да възстановим задружността, на която играта се наслаждаваше ".

От Суперлигата също имаше отговор:



Клубовете-основатели на новия план от Италия и Испания към момента не са излезли с публична позиция, а едни от най-яростните съперници на Суперлигата - Гари Невил и Джейми Карагър отпразнуваха победа с чаша в ръка.

Темата разясниха в .

Още спорт четете на
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР