Мащабният огнен спектакъл със средновековна етно тематика, наречен “Пробуждане, беше

...
Мащабният огнен спектакъл със средновековна етно тематика, наречен “Пробуждане, беше
Коментари Харесай

Впечатляващият огнен спектакъл на “Палячи” смая публиката на фестивала FUNCITY+2019

Мащабният огнен театър със средновековна етно тема, наименуван “Пробуждане ”, беше част от четвъртата фестивална вечер на FUNCITY+2019, който се организира във Варна. Името му символизира пробуждането на българския дух, предизвика мисленето и съзнанието, напомняйки уроци от историята, традициите и легендите, салдото на живота и неговата вероятност, написа Нова Варна.

``
реклама

Вчера тримата актьори част от огнената групировка “Палячи “ впечатлиха публиката с мащаба на своето произведение. Те показаха невероятна техника и майсторско жонгльорство, демонстрираха динамични бойни битки под звуците на съвременна музика и впечатляваща хореография. Артистите общуваха с публиката посредством могъщата буря и летящите огнени кълба, които направляваха майсторски. Наричат се “Палячи ” и доста постоянно се сблъскват с въпроса „ Къде тук е Леонкавало? ”. Името им произлиза от “паля ”, “палячи ” на огън. То хрумва на техния началник Иван Ценков, който, до момента в който странства из чужбина, се среща с доста интернационалните актьори и усъвършенства уменията си. Дълго мисли над това по какъв начин всички граници във въображението са измислени от хората, какъв брой ние, индивидите, сме близо един до различен и по едно и също време с това толкоз надалеч. Среща българския език в други езици, в които намира родни архаични форми.

Така му хрумва името и твърди, че е уместно, тъй като споделя ясно с какво се занимават на чист български език. Всички участници в “Палячи ” си наподобяват по едно нещо – те се дефинират като положителни и работливи хора. Различават се по стила, посредством който боравят с огъня, тъй като всеки инструмент наподобява друго в ръцете им. Отнасят се към огъня с почит и почитание, тъй като осъзнават, че той е буря, която както пречиства по този начин и опустошава.  

“Срещата с публиката още веднъж ми донесе доста положителни страсти. Прекрасно е, хората реагират тъкмо, поясняват и прави оценка всички елементи в миниспектакъла ни. Отдавна е потвърдено, че нейно величество публиката не може да бъде излъгана. Смятам фестивала FUNCITY+ за значим! Дано присъединяване ни предизвика в младежите интерес към нашето изкуство и обогати още повече юношески живот в прелестния ни град и въобще по света. Именно това е една от концепциите на фестивала – да обезпечава досег до изкуства, с които хората не са се срещали по разнообразни аргументи, да подтиква младежите да бъдат дейни, мислещи, работливи. Ако ми позволите ще прибавя още нещо, което можете да приемете като вест, “Палячи ” продължи да развива концепциите си в прелестно светлинно шоу, което към този момент сме подготвени да представим пред аудитория.

От камерна до фестивална, интернационална ” сподели Иван Ценков, началник на арт групировката „ Палячи ”. Танцовото направление на фестивала продължава с още три дни наситени със събития. То ще завърши на 21 юли с обичаните за варненци танцови борби. Тазгодишното издание на FUNCITY+2019 година, което се провежда със съдействието на Община Варна е с изменена идея. Състои се от три посоки, провеждащи се през месеците юли, август и септември. Следва направление “Спорт ” от 14 до 18 август, за което всички искащи да вземат участие могат да подадат своята поръчка до 30 юли.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР