Мащабните проверки по пътищата, които правителството предприе с цел превенция

...
Мащабните проверки по пътищата, които правителството предприе с цел превенция
Коментари Харесай

Премиерът се кълне: Проверките по пътищата намалиха жертвите

Мащабните инспекции по пътищата, които държавното управление предприе за предварителна защита и повече сигурност на придвижването, към този момент дават действителни резултати. За последните два месеца са предотвратени голям брой евентуални произшествия посредством залавянето на близо 1500 водачи, седнали зад кормилото след приложимост на алкохол и на към 750 дрогирани водачи. По-малко са и жертвите вследствие на тежки пътнотранспортни катастрофи, като през месеците юни и юли по този индикатор е регистриран спад от над 17% в съпоставяне със същия интервал на предходната година.

„ Войната по пътищата е единствено един от множеството проблеми, които слагаме ясно. Работим по решенията, задвижваме всички браншове, които имаха потребност от рестарт “, съобщи министър-председателят акад. Николай Денков, който час и половина отговаряше на въпроси на жители във Facebook по случай втория месец от работата на държавното управление. Забавени пътища, аграрни дотации, състезания за шефове на учебни заведения, както и доста други наследени проблеми са във фокуса на вниманието на кабинета, уточни министър председателят.

Комуникационната акция за еврото, която също е била забавена, следва да стартира в цялостния си размер през септември т.г. Тя ще даде явен отговор на неоснователните страхове, които по думите на акад. Денков съзнателно се насаждат в нашето общество. Продължава дейната политика на държавното управление във връзка с участието на България в Шенген.

Съвместно с Фронтекс и Европол кабинетът залага на нов метод на европейско равнище, тъй че да бъдат ударени уредниците на незаконните мигрантски канали. Същевременно се чакат и законодателните решения на Народното събрание във връзка с правосъдната промяна и битката с корупцията. „ Ако си свършим работата, нашите старания, уповавам се, ще бъдат възнаградени “, означи акад. Денков.

Министър-председателят посочи дейната работа на държавното управление във връзка със незабавната здравна помощ по въздух. Изработен е явен график на дейностите, като редом тече подготовката на медиците, водачите и оперативните бази за медицинските хеликоптери. Предвидено е първият хеликоптер да стартира да извършва действителни задания през януари 2024 година, като ще бъде направено всичко допустимо да се форсира процесът и за останалите машини.

„ Милитаризацията на Черно море се случва по линия на съветската експанзия - първо против Крим, а през последните 20 дни съветски кораби са настаниха във

водите, които са наша икономическа зона “, сподели министър председателят в отговор на различен въпрос от жител. Милитаризацията не върви по линия на НАТО, безапелационен беше министър-председателят. Той акцентира, че методът да бъдем предпазени е да модернизираме въоръжените си сили и да бъдем в структурите на НАТО. „ Това е нашето бомбоубеждище през днешния ден “, съобщи акад. Денков.

Министър-председателят за следващ път сложи като доста сериозен проблем дезинформацията и уточни, че е от значително значение да стартират дейно да се ползват етичните стандарти в публицистиката. „ Лъжата няма място в медиите, в случай че не бъде казано ясно, че това е неистина “, безапелационен беше министър председателят.

В отговор на различен настоящ въпрос от обществената мрежа акад. Денков изрази вяра правосъдната система да се вземе в ръце, тъй че жертвите да бъдат защитавани, а насилниците да бъдат притиснати с цялата мощ на закона.
ТЕМА преди 51 минути 844 преди 19 часа 6551 преди 4 дни 2556
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР