Мащабна проява по случай 22 март - Световен ден на

...
Мащабна проява по случай 22 март - Световен ден на
Коментари Харесай

Ето как посрещнаха Деня на водата в ОУ Райна Княгиня...

Мащабна демонстрация по случай 22 март - Световен ден на водата - се организира през вчерашния ден в ОУ „ Райна Княгиня ”. Фоайето на образователното заведение стана територия на квалифицираните и презентирани от учениците материали, чийто основен воин бе водата – нейното запазване и уравновесено разходване. Тясно се оказа пространство за многочислените искащи да видят резултата от труда на възпитаниците на учебното заведение.

Директорът на институцията госпожа М. Гайдарова посрещна кмета на региона инж.Ральо Ралев, заместик-кмета Л. Кътова, гл. специалист „ Образование ” Н.Нончева, гл. контрольор „ Екология и непорочност ” Е. Андреева, както и госпожа Т. Цанкова, ст.експерт в РУО на МОН. М. Гайдарова увери своите посетители, че има какво да видят и да научат от дребните стопани на учебното заведение. Многобройни групи възпитаници от всички класове на учебното заведение започнаха да се натрупат с интерес към експонираните артикули. Заслуга за впечатляващата с размера и качеството на материалите си галерия имат ръководителите на трите плана, реализирани по „ Твоят час ”: „ Природата към нас ”, „ Екология ” и „ Изобразително изкуство ”.

Към таблата,  макетите, рисунките, направени в процеса на работа по тези планове,  бяха добавени и забавните материали, направени ръчно от всички възпитаници от петите класове в часовете по „ Човек и природа ”. С горделивост госпожа М. Тенева, преподавател по „ Биология и запазване на околната среда ”, показа красивите разпределители за книги, на които учениците бяха изписали послания по какъв начин да се пести най-ценният естествен подарък – водата. Изключителен интерес предизвикаха  сътворените стихотворения и приказки на тематика „ Капчица вода ”, част от които прозвучаха в осъществяване на техните създатели. Авторите на плановете на драго сърце характеризираха своя артикул и не криеха огромната задоволеност от свършената работа. Посланието на впечатляващата демонстрация бе хората по този начин да ръководят естествените запаси, че кръговратът на водата постоянно да остава уравновесен, а рисковите климатични промени да бъдат преодолявани със силата на знанието и действената грижа на поколенията.

Инж. Ралев изрази удовлетвореността си, че е станал очевидец на толкоз смислена и богата на послания галерия. Той сърдечно поздрави учениците и техните учители за впечатляващата работа, която са направили, и им пожела да не престават да търсят поле за изява на своя познавателен и креативен капацитет.

 

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР