Мащабна полицейска операция е проведена днес от служители на отдел

...
Мащабна полицейска операция е проведена днес от служители на отдел
Коментари Харесай

Осем ареста след акция на полицията срещу незаконното изкупуване метали В Бургас

Мащабна полицейска интервенция е извършена през днешния ден от чиновници на отдел " Криминална полиция " към Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи и 1-во Районно ръководство в Бургас. Образувани са седем досъдебни производства за нерегламентирана комерсиална активност, обвързвана с изкупуване на черни и цветни метали , оповестиха от полицията. Задържани са общо осем души на възраст от 20 до 50 години, като всички те престъпно проявени.

Извършени са инспекции в противозаконни пунктове на територията на бургаския кв. " Победа ", като са конфискувани близо 5 тона железни боклуци, 300 кг мед, добита най-вече посредством отрязване на проводници от кабелни мрежи за интернет, телефони и телевизия. Иззети са и седем търговски кантара.

По данни на " търговците " изкупната цена на черните метали била 0.30 лева за кг, до момента в който в лицензиран пункт, работещ с регламентирано работно време и водещ отчетност на лица, предаващи черни и цветни метали, изкупната цена на черни метали е сред 0.40 - 0.45 лева Нелицензираните пунктове в св. " Победа " на практика са работели през цялото денонощие, като предаващите метали са оставали анонимни и са получавали пари на ръка, без да се води никаква отчетност. Събраните в нелегитимните пунктове метали след това са излъчени в легални пунктове на територията на Бургас и Ямбол.

Продължават процесуално-следствените дейности по документиране на незаконната активност - разпити, изземване на материални доказателства, огледи в пунктовете и други Събирането на материалите по досъдебните производства се реализира под директното управление и надзора на Бургаска районна прокуратура.
 Двама арестувани при акция на Министерство на вътрешните работи в Стара Загора
Двама арестувани при акция на Министерство на вътрешните работи в Стара Загора

Арестуваните въртели търговия с скъпи метали
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР