Мащабна полицейска акция осъществиха в рамките на няколко дни служителите

...
Мащабна полицейска акция осъществиха в рамките на няколко дни служителите
Коментари Харесай

Иззеха близо 9 кг нелегално злато от търговски обект

Мащабна полицейска акция реализираха в границите на няколко дни чиновниците от бранш „ Противодействие на икономическата престъпност “, оповестиха от ОДМВР - Пазарджик.

В интервенцията са взели присъединяване още данъчни инспектори от Търговско дружество НАП-Пловдив, чиновници от Областната ревизия по труда и Областна дирекция „ Безопасност на храните “. Вчера служителите на реда направили инспекция на магазин в центъра на регионалния град, самостоятелен за продажба на мобилни телефони и аксесоари. Оказало се, че там се оферират за продажба украшения и декорации от злато. Ползватели на магазина са трима мъже от Пазарджик.

При осъщественото претършуване в него, както и в жилищата, населявани от тримата, органите на реда разкрили общо 8.9 кг произведения от злато – гривни, огърлици, пръстени, обеци, медальони. Накитите не са декларирани по времето на вноса им от прилежаща страна, обектът не е лицензиран за продажба на произведения от благородни метали. Данъчните инспектори открили и неналичието на касови бонове при контролни покупки от магазина. Очаква се през днешния ден той да бъде запечатан и подложен на щателна инспекция от чиновниците на приходната администрация. Мъжете са арестувани в ареста за период от 24 часа, а откритите произведения от благородни метали са конфискувани. По случая е формирано досъдебно произвеждане за закононарушение по член 251, ал.1 от Наказателния кодекс. По време на засилените инспекции служителите на реда от бранша разкрили на два адреса в пазарджишкия квартал „ Изток “ общо 6.3 кг изсъхнал нарязан тютюн и 400 къса саморъчно направени цигари, всичките без бандерол. Съвместно с инспектори от ОД „ Безопасност на храните “ икономическите служители на реда открили, че в селата Карабунар и Виноградец локални поданици оферират на сергии пред домовете си храни от скотски генезис – бабек, луканка, филе, кашкавал и сирене. Всички артикули са били без етикети и документи за генезис. Подобна е и обстановката в Пазарджик, където пред къща е засечена нерегламентирана продажба на 14 кг свинско месо. Съвместно с инспектори от Национална агенция за приходите, РЗИ, Инспекция по труда и пожарната е осъществена щателна инспекция на нощен бар, намиращ се на бул. „ България “ в регионалния град.

За откритите нарушавания са формирани актове, а екип на Търговско дружество НАП-Пловдив е запечатал обекта.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР