Мащабна операция се провежда на територията на България, Белгия, Франция,

...
Мащабна операция се провежда на територията на България, Белгия, Франция,
Коментари Харесай

Разбиха мащабна престъпна група за трафик на мигранти

Мащабна интервенция се организира на територията на България , Белгия , Франция , Холандия и Англия  за обезвреждане на проведена незаконна група , занимаваща се с противозаконен трафик на мигранти от Афганистан и Пакистан в страни от Европейски Съюз, оповестяват от Министерство на вътрешните работи, цитира NOVA. 

Те са транспортирани нелегално с коли, в които имало построени специфични тайници, с цел да не бъдат открити при инспекция на граничните управляващи.

Има данни, че незаконната група се е занимавала и с пране на пари. Разследването против нея е почнало през 2016 година във Англия и Холандия , които са открили, че активността на групата се реализира и на територията на други три страни-членки.

В България следствието е почнало при започване на месец март 2017 година от Специализираната прокуратура. Провеждат се следствени дейности в София, Ловеч и Враца. До момента са осъществени 24 претърсвания, 17 от които с авансово позволение на Специализирания углавен съд, а 7 при изискванията на необходимост.

До момента са арестувани общо 42-ма души, седем от които у нас. В Белгия са арестувани 13 души, а във Англия – 22-ма.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР