Мащабна операция на Главна дирекция Национална полиция по 120 случая

...
Мащабна операция на Главна дирекция Национална полиция по 120 случая
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Борисов и други членове на ГЕРБ са задържани при операция на ГДНП, активисти на партията протестират в Банкя

Мащабна интервенция на Главна дирекция " Национална полиция " по 120 случая на злоупотреби с евросредства.

Извършват се обиски на разнообразни адреси. Задържани са някогашният министър председател Бойко Борисов, някогашният финансов министър Владислав Горанов, някогашната шефка на бюджетната комисия Менда Стоянова и някогашната шефка на държавната осведомителна работа Севдалина Арнаудова, потвърдиха източници от Министерство на вътрешните работи пред " По света и у нас ". По-късно министерството удостовери информацията и с публично известие до медиите.

Към 8 часа довечера цивилни служители на реда са влезнали на обиск в дома на Бойко Борисов в Банкя. това сподели пред ПСН Георг Георгиев, ръководител на младежката организация на партията.

В поддръжка на водача на ГЕРБ пред дома му в Банкя е съвсем цялата парламентарна група и доста деятели на партията.





Според информацията досега се проверяват 120 случая, за които и европейският основен прокурор Лаура Кьовеши и европейски делегирани прокурори са известени - за злоупотреби със средства от Европейския съюз.

Менко Менков, юрист на Бойко Борисов, не е бил позволен да влезе по време на обиска. Бойко Борисов е в дома, Севделина Арнаудова също е вкъщи.

Пред Българска национална телевизия разяснява заместник-председателят на партията Даниел Митов:

" До момента знаем, че към 20 са пристигнали 10-на служители на реда, без да позволяват юрист и са почнали обиск в дома на водач на опозицията. Процесуално явно има огромни проблеми с тази акция. От прессъобщението на полицията разбираме, че те злоупотребяват и с доверието на госпожа Кьовеши. Това е акция на Бойко Рашков и явен спешен пиар на държавното управление ", съобщи Даниел Митов.

Към този час българската прокуратура не е известена за дейностите по следствието, съобщи пред ПСН Сийка Милева, представител на основния прокурор. Съгласно царското законодателство при дейности по необходимост прокуратурата би трябвало да бъде известена до 24 часа.

Гледайте НА ЖИВО изключителната емисия вести по Българска национална телевизия 1 или на във фейсбук!
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР