Мащабна инвестиционна програма започва през 2018-а година Медицинският университет в

...
Мащабна инвестиционна програма започва през 2018-а година Медицинският университет в
Коментари Харесай

През 2018-а година Медицинският университет в Пловдив започва мащабна инвестиционна програма

Мащабна капиталова стратегия стартира през 2018-а година Медицинският университет в Пловдив. Строителството на нов образователен корпус, ремонт на старите здания на лечебните заведения, както и построяването на Диагностичен лековит център,  са измежду целите на висшето учебно заведение. В университета в момента  се образоват в другите специалности  над 6000 студенти. 40% от тях са от чужбина.

И през идната година ще се резервира системата за тестово изпитване, която беше въведена през 2017-а година и за двата изпита - по биология и по химия, съобщи ректорът на Медицинския университет проф. Стефан Костянев . Той чака по-голям интерес към висшето учебно заведение, което към този момент разполага и с най-модерния в страната симулационен подготвителен център, където студентите и специализантите могат да упражняват най-трудните хирургични операции.

Ръководството на университета има упоритостта да направи нова библиотека, отговаряща на актуалните условия - с електронни листове и с далечен достъп. Предвижда се в нея да има и музей на медицината. Вече са събрани първите експонати
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР