Мащабна екологична кампания започва община Русе заради мръсния въздух в

...
Мащабна екологична кампания започва община Русе заради мръсния въздух в
Коментари Харесай

Проверки и глоби заради замърсяването на въздуха в Русе

Мащабна екологична акция стартира община Русе поради мръсния въздух в града. Специалисти от общинския отдел " Екология ", съпроводени от полиция, ще ревизират и глобяват нарушителите, които горят неразрешени материали в печките си.

Русе

Шестима екоексперти дружно със чиновници на общинското звено за публичен ред и сигурност ще обикалят къщите в града, с цел да ревизират какво горят хората в печките си. Всеки, който бъде заловен на място, че употребява за отопление плоскости и други нездравословни материали, първо ще бъде предизвестен да не го прави. Ако не се съобрази, ще отнесе солена санкция. 100 лв. при първо нарушаване, 1000 - при второ. Намерението да се влиза с полиция в домовете обаче беше посрещнато със смесени усеща от русенци.

Кметът на община Русе Пенчо Милков съобщи, че отговорност за чистотата на въздуха, с изключение на предприятията, носят и жителите.
Пенчо Милков- кмет на община Русе: Хората би трябвало да знаят, че да гориш гуми, да гориш плоскости от ПДЧ, платове, е нездравословно за децата им, нездравословно е за тях. Това е канцерогенно.
На идващото съвещание на Общинския съвет ще бъде импортирано и предложение за основаване на краткотрайна комисия, която да следи качеството на въздуха в града.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР