Мащабна демонстрация на операции по отстраняване на нефтен разлив и

...
Мащабна демонстрация на операции по отстраняване на нефтен разлив и
Коментари Харесай

Мащабна демонстрация по отстраняване на нефтен разлив и замърсяване с твърди отпадъци представиха във Варна

Мащабна проява на интервенции по премахване на нефтен разлив и замърсяване с твърди боклуци беше показана във Варна, оповестиха от Пристанищна администрация. 

Реализацията на проект  " Доставка, монтаж и въвеждане в употреба на пристанищни приемни уреди (ППС) в българските пристанища за публичен превоз с национално значение “ е от изключителна значимост за развиването на синята стопанска система. Това стана ясно от думите на заместник-министъра на превоза и известията Владимир Върбанов. Той откри заключителното събитие по плана, което се организира при засилен интерес на 23.03.2022 година (сряда) в гр. Варна, като акцентира, че Държавно дружество " Пристанищна инфраструктура “ (ДППИ) е един от най-ефективните бенефициенти по Оперативна програма " Транспорт и транспортна инфраструктура “ 2014 – 2020. 

Една от отговорностите на ДППИ е да поддържа сили и средства за присъединяване в избавителни и неотложни аварийно-възстановителни работи, осъществявани в акваториите на пристанищата за публичен превоз – държавна благосъстоятелност, в сходство с Националния проект за отбрана при бедствия. В осъществяване на тези отговорности ние доставихме допустимо най-модерното съоръжение за премахване на нефтени разливи и твърди боклуци от морските и речни акватории на пристанищата. Сега е значимо напъните ни да срещнат дейна поддръжка от виновните органи, които в Плановете за отбрана при бедствия да регламентират ясно взаимоотношението сред участниците в интервенциите, съобщи генералният шеф на ДППИ Анна Натова. 

Бяха показани две успоредни демонстрации с разнообразни по тип уреди за предварителна защита и реагиране при експлоатационни и спешни замърсявания. При едната интервенция присъстващите следиха разчистване на нефтен разлив. Операторите демонстрираха разпъването на бонови заграждения за ограничение на нефтени разливи, след което екипажът показва по какъв начин се прави самото разчистване посредством кораб, оборудван със скимър. При втората проява гостите следиха разчистване на замърсяване с плаващи битови боклуци. Операторите демонстрираха разгръщането на бонови заграждения за ограничение на нечистия сектор посредством кораб, оборудван с лъков колектор. С оборудването борави високоспециализиран екип от капитани, механици и оператори с дълготраен опит. За да може бързо и съответно да се оправят в разнообразни спешни обстановки, чиновниците от време на време минават профилирани образования и тренировки. 

С реализацията на плана Държавно дружество " Пристанищна инфраструктура “ прави крачка напред към една по-зелена България, като способства за привеждането на българските пристанища към условията на Европейския съюз в региона на околната среда. Проектът е финансиран от " Транспорт и транспортна инфраструктура “ – оперативната стратегия, по която ДППИ извърши редица огромни планове и вкара в употреба авангардни системи на европейско равнище, които ни подреждат в челните редици в Европа по цифровизация на водния превоз.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР