Мащабна акция по морето срещу пияни и дрогирани шофьориМащабна нощна

...
Мащабна акция по морето срещу пияни и дрогирани шофьориМащабна нощна
Коментари Харесай

Мащабна акция по морето срещу пияни и дрогирани шофьори

Мащабна акция по морето против пияни и дрогирани водачи
Мащабна нощна полицейска акция на чиновниците на „ Пътна полиция ” се организира на територията на Южното Черноморие, съобщи кореспондент на БГНЕС. Операцията е против водачи, шофиращи след приложимост на алкохол и наркотични субстанции.

„ Стартира и се организира широкомащабна интервенция по линия и противопоставяне на пътния травматизъм. Извършват се засилени инспекции на водачи и се цели констатирането на случаи, предварителната защита, предотвратяването и осъществяването на административно-наказателна активност на водачи използвали алкохол, опиати и други съпътстващи нарушения", посочи началникът на бранш „ Охранителна полиция ” комисар Неделчо Рачев.

Още в първите минути на акцията служителите на реда заловиха извършители. Единият в Царево с 1,11 промила алкохол зад кормилото, а другият в Приморско — с 1,36 промила.

Томаш Томов даде неуместно пояснение, обвинявайки чиновниците на реда в операция.

„ Аз на процедура не пия алкохол от пет години, не съм използвал алкохол и не ми излизаха пробите, само че сега просто се манипулираха нещата, тъй като хората си знаеха работата и споделиха, че съм пил, тъй като пет пъти на мен ми излезе, че аз не съм пил. ”

Заради подозрително държание различен лидер в Приморско бе отведен в полицейското ръководство, с цел да бъде тестван за опиати. За към 5 минути модерният нов уред регистрира резултат.

„ От осъществената инспекция на лидера в 20:27 часа се откри позитивна проба на амфетамин и метамфетамин. Срещу лидера ще бъде формирано досъдебно произвеждане за това че ръководи след приложимост на опиати ”, установи дежурният служител на реда.

„ Не знам, не съм използвал. ”, беше обяснението и на този лидер. На въпрос дали има в колата още амфетамин, той отговори „ Нямам ”.

По същото време е открит и водач на пътнически микробус, който за благополучие в този миг не превозваше пасажери. Дрегерът регистрира 0,70 промила, а на лидера бе формиран фиш и му бе отнета книжката за ръководство на МПС.

„ Пих една бира след работно време естествено ”, оправда се лидерът Тодор георгиев, който изясни, че откакто е пил тръгнал да се прибира с микробуса към дома си.

Акцията включва още инспекции за неизрядни шофьорски книжки, обзор на автомобила, както и бърза инспекция в базата данни на КАТ за крадени коли, както и за лица, оповестени за общодържавно търсене.

Очаква се от Сектор „ Пътна полиция ” да оповестят стряскаща статистика за първото шестмесечие на 2018-та година, през което хванатите водачи, използвали опиати, са повече от тези седнали зад кормилото след консумация на алкохол. През 2017-та година най-вече арестувани дрогирани водачи в страната 406 на брой са регистрирани точно в Бургас през летните месеци. Акцията ще продължи до края на дейния летен сезон. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР