Мащабът на трагедията в най-големия град в Република Южна Африка

...
Мащабът на трагедията в най-големия град в Република Южна Африка
Коментари Харесай

Броят на жертвите в Йоханесбург расте лавинообразно frognews.bg

Мащабът на нещастието в най-големия град в Република Южна Африка се усилва лавинообразно. Жертвите порастват с всяка минала минута като съгласно данните единствено за по-малко от половин час са били открити сред 20 и 30 тела.

 

Все още не са ясни аргументите за детонацията. Тя се е случила в постройка, която е била със статут на изоставена сграда, само че в нея все пак са живеели стотици хора. Статутът й обаче допуска, че не е било следено за спазването на условията за сигурност. 

 

Районът в централен Йоханесбург, където е избухнал пожарът, е дом на доста мигранти. Именно взривената постройка е била завладяна и превърната в лагер. Южна Африка, която има една от най-големите стопански системи на континента, се трансформира в магнит за хората от прилежащите страни, както и от други страни в Африка. През последните десетилетия броят на хората, които търсят работа в РЮА пораства. Официалната статистика споделя, че в страната има 2,9 милиона имигранти. Данни на Организация на обединените нации от 2020 година сочат, че хората от прилежащо Зимбабве съставляват максимален дял.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР