Машинното гласуване сериозно препъна живеещите в етническия квартал “Столипиново“ в

...
Машинното гласуване сериозно препъна живеещите в етническия квартал “Столипиново“ в
Коментари Харесай

Машинното гласуване отчая Столипиново, в махалата удариха на камък с четенето

Машинното гласоподаване съществено препъна живеещите в етническия квартал “Столипиново “ в Пловдив да дадат своя избор на изборите 2 в 1 за президент и парламент. Докато за едни от тях боравенето с новата техника беше мъчно, за други проблем се оказа и четенето.

Гласуването им отнемаше сред 5 и 10 минути, само че имаше и такива, който успяваха да се оправят за по-малко от 2 минути, написа " Марица ".

“Неграмотна съм, не знам да чета, не знам да пиша. С бюлетините мога да гласоподавам, само че по този начин не. С доста напън го направих, но го направих. Викат ми: нямаме право да ти демонстрираме. Натисках там, числата най-после излязоха и натиснах този, за който желаех “. С тези думи и с облекчение, че се е справила с машинния избор Сение Молова излезе от изборната секция.

Работи като чистачка и месечно се разписва против минимална заплата, по тази причина се надява новата власт да усили приходите, а и да има повече работа за хората.

“Хлябът, всичко се подвигна “, добави Молова и през сълзи на очи призна, че от ден на ден хора от етническия квартал “Столипиново “ бягат в чужбина.

Други гласоподаватели пък не поставяха до дъно картата и твърдяха, че системата не им зарежда и има проблем с машината.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР