Машинното гласуване е правилна стъпка. Това заяви в студиото на

...
Машинното гласуване е правилна стъпка. Това заяви в студиото на
Коментари Харесай

Дончев: Машинно гласуване по време на пандемия е опасно

" Машинното гласоподаване е вярна стъпка ". Това съобщи в студиото на Нова телевизия вицепремиерът Томислав Дончев. По думите му то не е 100% несъмнено и разрешава операция. „ По-притеснително е, че здравните експерти предизвестяват, че е извънредно нехигиенично в условия на пандемия един и същи тъчскрийн екран да се пипа от разнообразни хора през 5 минути. Но щом има консенсус измежду обществото, че машинното гласоподаване взема решение всички проблеми на изборния развой, единственото, което остава за политиците и институциите, е да се съобразят с това ”, разяснява Дончев.

По думите му измененията в Конституцията не са направени, с цел да се потуши напрежението. " С тях и с готовността да министър-председателя да подаде оставка удовлетворяваме настояванията на обществото ", сподели още той.

Той означи, че би трябвало да се промени методът, по който действа демокрацията. " Няма по какъв начин след низ от напрежение измененията да са единствено лични ", безапелационен е Дончев.

Вицепремиерът посочи, че измененията са направени като отговор на всички претенции освен от последните няколко месеца.  " Част от тези мнения са били под формата на плакати на митинги преди 7, 8 или 10 години. Позволявам си да ви припомня, че спор до каква степен тази Конституция подхожда на равнището на развиване на страната, на демократичните упования, поражда съвсем незабавно след основаването й преди 30 години ", сподели още вицепремиерът.

По думите му част от Министерския съвет е взел участие, в случай че не в изписването, то в редакцията на текстовете. Той посочи, че министър Данаил Кирилов и вицепремиерът Екатерина Захариева също са взели присъединяване в подготовката на плана за нова Конституция. " Странно би било министър на правораздаването да няма нищо общо с плана за промени в Конституцията , каквито и мнения да има. Екип от външни и вътрешни експерти и членове на Министерския съвет работиха по текстовете ", посочи той.

" В последна сметка по какъв начин ще наподобяват промените ще се произнесе Великото национално заседание. Това е рамката, това е предлагането, то може да бъде конкретизирано и обогатявано ", сподели още Дончев.

По отношение на концепцията на Вътрешна македонска революционна организация са връщането на наборната военна работа вицепремиерът разяснява, че съгласно него не това е тематиката, която вълнува огромна част от българското общество. 

Вицепремиерът беше безапелационен, че когато в страната има неустойчивост и митинги, това ерозира доверието. 

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР