Машините вече правят опознавателни полетиПървите F-16 се очакват през 2025

...
Машините вече правят опознавателни полетиПървите F-16 се очакват през 2025
Коментари Харесай

Испански изтребители вече пазят небето ни

Машините към този момент вършат опознавателни полети
Първите F-16 се чакат през 2025 година

Испански изтребители “Юрофайтър ” ще летят над цивилен и военни летища в регионите на София, Пловдив, Бургас и на село Безмер, област Ямбол. От Министерството на обраната означават, че това са опознавателни полети.

Шест испански машини дойдоха в петък за задачата на НАТО по усилена защита на въздушното пространство. От месеци България е подпомагана от съдружниците в НАТО.

При осъществяване на взаимните задания по увеличаване на защитата на въздушното пространство на страната ни от Военновъздушните сили на България и Испания българските дежурни изтребители ще се употребяват предпочитано.

България към момента разчита единствено на старите руски изтребители MиГ 29, с цел да охранява въздушното си пространство.
Доставката на новозакупените от Съединени американски щати F-16 се чака през 2025 година, а по-късно ще са нужни и най-малко две години за усвояването им. Според изследването на МО единствено Швеция (Gripen) и Франция (Mirage 2000) имат подготвеност да ни дадат на лизинг изтребители втора употреба.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР