Машините не са проблемът в този скандал. Проблемът са хората

...
Машините не са проблемът в този скандал. Проблемът са хората
Коментари Харесай

Благовест Кирилов: Проблемът в този скандал не са машините, а хората и техните компетенции

Машините не са казусът в този скандал. Проблемът са хората и техните пълномощия за осъществяване на процеси ". Това съобщи пред БНР някогашният зам.-министър на електронното ръководство Благовест Кирилов.

" Говорим за извънреден безпорядък в изборите. На места има сред 10 и 20% невалидни бюлетини, точно поради премахването на машинното гласоподаване. В случая това се случи и поради дейностите или бездействията на Министерството на електронното ръководство, което в действителност компрометира цялата работа, свършена от екипите, както и от Министерски съвет. /.../ Би следвало да се ръководи рискът и процесът вярно, а не да чакаме последния миг, тъй че по-късно да сътворяваме и правни прецеденти ".
 
По думите му министерството си е разрешило да забави удостоверяването на машините до последния миг.

" От късното засвидетелствуване пораждат доста въпроси ", акцентира Кирилов в предаването " Преди всички ".

Според него отчетът на ДАНС не е водещото, а по скоро е това, че има закъснение в удостоверяването.

Министърът даже и в този момент не го виждаме, означи още Благовест Кирилов.

" Той е индивидът с химикалката. Той би трябвало да управлява сега процеса и да покаже, че всичко е свършено както би трябвало ".

По думите му цената, която плащаме за обработка на тези избори на " Информационно обслужване ", е близо 8 млн. лева На предходните парламентарни избори е 4,5 млн. лева, а на предходните локални е 3,3 млн. лева, направи съпоставяне той и попита по какъв начин се образуват тези цени за обработка. Според него неналичието на бистрота и подготвеност в дадени фрагменти буди подозрение в целия развой.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР