Машините, изпратени с куриерски фирми за изборите на 4 април

...
Машините, изпратени с куриерски фирми за изборите на 4 април
Коментари Харесай

Цветозар Томов: Навсякъде, където е възможно, ще има видеонаблюдение

" Машините, изпратени с куриерски компании за изборите на 4 април – по 3 във всеки избирателен регион, трябваше да бъдат употребявани за аварийни елементи на работещите. Но нито една от тях не е употребена. Понастоящем те се намират в районните ръководства на Министерство на вътрешните работи ".

Това съобщи представителят на ЦИК Цветозар Томов пред NOVA.

Той заяви, че страната ще придобие машините до няколко дни. В момента те се съхраняват в карго център и няма свободен достъп до тях.

По думите на Томов във Англия на парламентарните избори са дали своят вот близо 1000 души в секция приблизително, а някои са пътували часове наред и са чакали още по-дълго. А с новите промени се дава опция гласоподавателите да не се подлагат на това, защото има повече секции.

" Навсякъде, където е допустимо, ще има видеонаблюдение ", сподели още той.

Томов показа, че всеки четвъртък ЦИК ще дава брифинги, на които ще оповестява свършеното за идните избори. Така беше и преди предния избор.

Ваня Нушева от „ Прозрачност без граници “ съобщи пред NOVA, че измежду съставените елементи, нужни за добра организация са командироване на представители на партии в секциите, засилено наличие на фрагменти на Министерство на вътрешните работи, както и чиновници от държавната администрация.

" Транспортирането и узаконяването на машините в чужбина би трябвало да има практическо ясно решение. А и да бъде преценено какъв брой хора могат да гласоподават с една машина ", счита тя.

Според нея в случай че се броят всички контролни разписки, се обезсмисля потреблението на машини. А правилният метод е установяване на извадка от секциите, при която да бъде осъществена инспекция.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР