Машините бяха принизени до печатащи устройства и ето го резултатът

...
Машините бяха принизени до печатащи устройства и ето го резултатът
Коментари Харесай

Любомир Стефанов: В НС наблюдавам психиатрични елементи, които са притеснителни, проблемът не идва от бюлетините, а от протоколите

" Машините бяха принизени до печатащи устройства и ето го резултатът вкупом – най-после безпорядък, още повече безпорядък и отново безпорядък ". Това съобщи политологът Любомир Стефанов пред. „ Спрях да диря втори или трети проект в мисълта на българския парламент “, уточни той. " Някакви психиатрични детайли следим в Народното събрание към този момент, диагностични, които персонално за мен са притеснителни, тъй като показността и фасадата на нещата става сурогат на наличието им. Доверието в изборния развой е разтърсено ", счита анализаторът. По неговите думи членовете на СИК ще би трябвало да преброяват и бюлетини, и изрезки от машинното гласоподаване, което съществено ще ги затрудни.

" Аз още не съм чул от госпожа Нинова да изясни за какво преди две години споделяше, че машините ще спасят демокрацията в България, а през днешния ден споделяше, че би трябвало да ги махнем.
Нямаме подготвена администрация ", безапелационен е политологът и предвижда, че протоколите ще бъдат цялостни с неточности. По думите му, техническа и функционална неначетеност ще доведат до доста съществени подозрения в прозрачността на изборния развой. Според политолога обаче въпреки всичко има шансове за сформиране на болшинство за държавно управление. По думите му, най-големи шансове за това има с третия изследователски мандат. „ Първият ще бъде тестване, вторият надграждане и третият - осъществяване “, добави Стефанов. Протестите против измененията в Изборния кодекс няма да повлияят на политическите процеси у нас, безапелационен е анализаторът, освен тъй като са малко хората на площада. " Чувам комплицирани хора, които не знаят защо стачкуват там. Те също не могат да опишат за какво сме въвели машините, защото техните водачи на са им го разказали. Какъв проблем сме желали да решим – „ имитация на вота “. Вотът преди този момент не беше подправен, бюлетините бяха попълвани и преброявани. Протоколите бяха сбърканият проблем. Никой не приказва за това ", разяснява анализаторът. Стефанов счита, че митингът пред Народното събрание през вчерашния ден е бил прочувствен и няма да успее да повлече още хора, тъй като причините, които биват изтъквани, не са логичен издържани.

„ Бюлетината унищожава демокрацията. 30 години не я унищожава, за 2 години я унищожи. Губи се разказът и увисва “, означи политологът. Той акцентира, че проверката на Изборния кодекс не е приоритет за обществото и предвижда, че изборните промени няма да доведат до покачване на изборната интензивност.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР