Машини за пробно гласуване ще бъдат разположени утре в шестте

...
Машини за пробно гласуване ще бъдат разположени утре в шестте
Коментари Харесай

Гласуваме пробно за кандидат – депутати в районните кметств...

Машини за пробно гласоподаване ще бъдат ситуирани на следващия ден в шестте районни кметства, заяви ръководителят на 16-та РИК – Пловдив Калоян Сухоруков.

Всички гласоподаватели, които желаят да придобият сигурност и да се научат по какъв начин да се пусне бюлетина на изключителните парламентарни избори на 2 октомври, могат да го създадат в работното време на районните администрации. Пробното гласоподаване ще продължи до последния петък преди вота.

В постройката на Общинския съвет на ул. „ Авкс. Велешки ” 20 също има машина  за образование на гласоподаватели, която е разполагаем на жители от 9 до 17 часа всеки ден.

В последната седмица преди изборите 16-та РИК ще организира изнесено образование. Шест машини ще обикалят по-оживените обществени пространства в шестте региона на Пловдив. Предварително ще бъде оповестен график за информация на жителите, сподели Калоян Сухоруков.

Хора с увреждания, които желаят да дадат своя избор на 2 октомври, би трябвало да внесат в районното кметство заявление за мобилна урна. Срокът изтича на 17 септември в 17 часа. За инвалиди ще има и проведен превоз – особено пригодени микробуси., с които ще ги транспортират до секциите и ще връщат у дома.

Този път не се обрисува да има ковидни секции, тъй като броят на заболелите е доста дребен. По-късно ще бъдат одобрени и спомагателни секции в лечебните заведения.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР