мъртността от ковид-19 в Русия през ноември варира в зависимост

...
мъртността от ковид-19 в Русия през ноември варира в зависимост
Коментари Харесай

Русия: Смъртността от ковид-19 варира според метода

мъртността от ковид-19 в Русия през ноември варира според от метода на пресмятане, от 3,4% до 5,2%, оповестява ТАСС базирайки се на данните на „ Росстат” за заболеваемостта, оповестени от Федералния действен щаб за битка с ковид в страната.

Според „ Росстат” коронавирусът е главната причина за 23 610 смъртни случая през ноември, като при 3 984 това изисква в допълнение удостоверение. А други 12 035 пациенти с ковид-19 са умряли заради други аргументи.

По този метод, в случай че се вземат поради единствено случаите, когато коронавирусът е посочен за главната причина за гибел, смъртността е 3,4%. Приблизително толкоз е и междинната от инфекцията по света.

Ако се регистрират всички случаи на ковид-19, даже тези, при които коронавирусът не е посочен като съществена причина за гибелта, смъртността в Русия нараства до 5,2%.



Руският вицепремиер Татяна Голикова акцентира в понеделник, че Русия не крие данни за смъртността от ковид-19. Тя означи, че през цялото време на епидемията управляващите разгласяват цялата информация както за общата смъртност в страната, по този начин и за броя на смъртните случаи в резултат на ковид.

Както и в доста други страни обаче данните се изкривяват от това, че има умряли от ковид-19 отвън лечебните заведения, които не са тествани за ковид.



Общата смъртност в Русия се е нараснала с 55,6% през ноември 2020 година, регистрира през днешния ден „ Росстат”. Броят на умрелите за месеца е 219 872, до момента в който за същия месец на предходната година са регистрирани 141 331 смъртни случая.

Голикова изясни на брифинг, че смъртността общо за януари-ноември е повишена с 13,9% в съпоставяне със същия интервал на 2019 година Руският вицепремиер означи, че над 81% от нарастването се дължи на смъртни случаи в резултат на ковид.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР