Мартина Навратлова заяви, че в момента голямата битка в женския

...
Мартина Навратлова заяви, че в момента голямата битка в женския
Коментари Харесай

Навратилова: Никой не е на нивото на Швьонтек


Мартина Навратлова съобщи, че сега огромната борба в женския Тур е за второто място в ранглистата, защото Ига Швьонтек е недостижима на върха. Миналата седмица полякинята завоюва осмата си купа за годината, триумфирайки на WTA 500 шампионата в Сан Диего, и е съществена любимка за трофея и на Финалите във Форт Уърт. Според Навратилова конкуренцията в Тексас ще бъде късмет за следващ успех за Швьонтек, до момента в който за другите участнички той ще е опция да завършат положително един надалеч не толкоз сполучлив сезон.

„ Победната серия на Швьонтек беше най-дългата в Тура от доста време насам. Тя в действителност доминираше тази година и изцяло справедливо е №1 в света. Вече е ясно, че тя ще приключи сезона като водач и за другите е прекомерно късно да се пробват да я настигнат. За Ига спечелването на Финалите ще бъде черешката на тортата след толкоз доста триумфи, до момента в който за останалите това е късмет да завоюват влиятелен трофей в края на една година, която за тях не бе толкоз сполучлива, колкото можеше да бъде “ – сподели носителката на 18 трофеи от Големия шлем пред Tennis.com.

Швьонтек се изкачи на върха на ранглистата след изненадващото отдръпване на Ашли Барти в края на март. Въпреки подозренията на някои почитатели и специалисти обаче резултатите ѝ са повече от красноречиви – тя записа 64 победи в 72 мача, като победи в осем от деветте финала, до които доближи. Полякинята победи на Ролан Гарос и US Open и е №1 към този момент 29 следващи седмици, като по този метод усъвършенства достиженията на Наоми Осака (24), Мария Шарапова (21) и Динара Сафина (26).

Макар сега Швьонтек да е безспорният домининат в женския тенис, Навратилова не бърза да дава прогнози по отношение на това дали тя ще е в положение да задържи този статут в продължение на години.

„ Все още е рано да се отговори на този въпрос, защото всичко може да се случи. В момента тя има двойно повече точки в ранглистата, в сравнение с намиращата се на второ място. Това е голяма разлика. През последните месеци Каролин Гарсия означи голям напредък, а Кори Гоф също прогресира. Въпреки това обаче Ига е най-постоянна от всички и не стопира да печели трофеи. В момента никой не е на нейното равнище “ – съобщи рекордьорката по трофеи от Уимбълдън.

Финалите на WTA ще се проведат във Форт Уърт, Тексас, от 31 октомври до 6 ноември.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР