Мартина Навратилова смята, че Наоми Осака няма много време на

...
Мартина Навратилова смята, че Наоми Осака няма много време на
Коментари Харесай

Навратилова: Осака няма много време, ако иска отново да е №1


Мартина Навратилова счита, че Наоми Осака няма доста време разполагаем, в случай че към момента има упоритостта да е №1 в света и да се бори за трофеи от Големия шлем. На Australian Open 2021 японката завоюва четвъртия си „ мейджър “ трофей, само че по-късно резултатите ѝ доста се утежниха, като в един миг даже бе отвън Топ 80. През 2022 година Осака приключи сезона без купа от Шлема за пръв път от пет години насам, а единственият ѝ край бе в Маями при започване на април.

На миналогодишният Ролан Гарос японската тенисистка, която понастоящем е №42 в света, разкри, че страда от проблеми с психологичното здраве, като по-късно на няколко пъти си взе къса отмора от тениса, в които се отдаде на бизнес планове.

„ Хората постоянно не помнят, че Осака към момента е на 25 години. Тя може би реализира прекалено много триумфи за къс интервал от време и това до известна степен накара хората да имат нереално високи упования към нея. В такива моменти обаче тенисистите би трябвало да си зададат въпроса дали в действителност обичат тениса и са подготвени да преминат през всичко това, с цел да преследват пристрастеността си “ – сподели Навратилова пред Eurosport.

„ Самата аз бях в такава обстановка в продължение на шест години. В днешно време обаче напрежението върху играчите е доста по-голямо поради по-високия световен интерес към тениса и най-много поради обществените мрежи. Хората постоянно не помнят, че спортистите са човешки същества, които се намират под необикновен стрес и напрежение. Играчите би трябвало да се концентрират единствено върху сегашния миг и в случай че решат, че обичат тениса и са подготвени на жертви за него – отлично. Ако ли не, няма проблем. Осака обаче би трябвало бързо да си отговори на този въпрос и да си подреди целите, тъй като няма доста време “ – добави рекордьорката по трофеи от Уимбълдън.

Подобно на предходната година, Осака още веднъж завърши сезона си още през септември. Японката доближи до осминафинал на WTA 500 шампионата в Токио, само че травма не ѝ разреши да излезе на корта против петата сложена Беатрис Хадад Мая.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР