Мартин Петров, който е част от екипа на Димитър Бербатов

...
Мартин Петров, който е част от екипа на Димитър Бербатов
Коментари Харесай

Мартин Петров: Промяната е нужна, защото виждате какви държави ни задминаха

Мартин Петров, който е част от екипа на Димитър Бербатов в борбата за президентското място в Българския футболен съюз (БФС), беше безапелационен, че е настъпил моментът за смяна в родния футбол.

Бившият играч изрази и своята вяра, че до същото умозаключение са стигнали и аматьорските клубове, защото най-ясният индикатор е фактът какви страни към този момент са задминали България във футболно развиване.

" Надявам се, че аматьорските клубове са узрели и смяната е узряла. Всички вие ще се съгласите с мен, че смяната е нужна, тъй като виждате какви страни ни задминаха. Това е доста огромен индикатор ", показа Петров.

Бързоногият футболист разяснява още, че най-големите компликации за тимовете у нас са свързани с финансирането.

" На срещите ни с клубовете главната тематика бе за това от кое място може да пристигна финансирането. Това е основен наш приоритет. Това е огромният им проблем. Как им крадат огромните клубове гениите? Как може да се реши този проблем ", съобщи някогашният състезател на ЦСКА, Волфсбург, Атлетико Мадрид, Манчестър Сити и други.

" Във всички сфери би трябвало да се работи, и то много. Трябва да се подредят целите. Доста от концепциите и стратегиите се сблъскват. Не един път умоляваме този Конгрес да се организира почтено. Да се надяваме, че този който завоюва ще работи за положителното на българския футбол ", продължи той.

Футболист №1 на България за 2006 година не пропусна още веднъж да засегне и тематиката с натиска върху родните клубове и прикани 30% от зоналните ръководители към БФС да бъдат отстранени от постовете си неотложно.

" Няма да е изненада за никого, в случай че кажем, че продължаваме да получаваме сигнали. Да се надяваме, че клубовете за узрели и са разбрали, че не по този начин би трябвало да си дадат гласа ", сподели играчът с 90 мача в кариерата си за националния тим.

" 30% от зоналните, които не работят, би трябвало да изхвърчат оптимално бързо. Искаме да чуваме проблемите на клубовете и да работим дружно. Не може сами да теглим каруцата. Тези 30% би трябвало по-бързичко да изхвърчат ", приключи Мартин Петров.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР