Мартин Димитров зададе 16 въпроса, на които никой не търси

...
Мартин Димитров зададе 16 въпроса, на които никой не търси
Коментари Харесай

16 въпроса за катастрофата със Семерджиев, на които никой не търси отговорите

Мартин Димитров зададе 16 въпроса, на които никой не търси отговорите по отношение на съдбовната злополука с присъединяване на Георги Семерджиев

Опитвам се да проследявам новините, свързани с злополуката на бул. " Черни връх” и последващите събития.

Прави ми усещане, че в забележителна част от изявленията по тематиката информацията идва единствено от Министерство на вътрешните работи, следствието и прокуратурата, а медиите просто ретранслират тази информация.

Това е лесната, комфортна и мързелива публицистика. И постоянно тя не вади истината на бял свят, тъй като е прекомерно мързелива, с цел да го направи.

Истинската, сложната, смислената и стойностната публицистика е нещо друго. Тя не е да си седиш на бюрото и да очакваш информация, тя е да търсиш информация. Тя не е задаване на предвидими въпроси, а търсене на отговори, които да съдържат истината.

Някой попита ли на Георги Семерджиев изработен ли му е медицински обзор след задържането? Защото при такава зверска злополука, даже и да няма външни белези, има риск от вътрешни разкъсвания, пострадвания и контузии.

Някой попита ли този медицински обзор дава ли неопровержими, или най-малко съществени доказателства, че Георги Семерджиев е взел участие в злополуката?

Някой свърза ли се с компанията, производител на автомобила (в случая това е " Volkswagen Group”)? За да беседва с специалист, който на база опита си да каже доколко е допустимо при по този начин разцепена кола и двамата пасажери да се разминат без драскотина? Някой свърза ли се с " NCAP” и " Euro NCAP”, с цел да приказва също с специалист и да попита същото? Или ни е боязън да не създадем безвъзмездна реклама на здравината на " Audi”, или пък да не обидим различен рекламодател?

На някоя медия хрумна ли ѝ да поръча самостоятелна експертиза? Или не ни се харчат пари?

Защо за двете девойки се приказва като за " двете момичета”!? Те познавали ли са се, или не? Или просто гибелта ги е събрала? Каква е вероятността някое от тях да е пътувало в " Audi”-то?

Защо има такава диспопорция в информацията за двете девойки? Всички видяхме изявленията със съученици, другари и състуденти на Христина. Другото момиче, Хариет, тя няма ли съученици и другари? Разбрахме, че е била проблематично дете, и че е търсена като очевидец, само че това не дава отговори.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР