Мартин Димитров отправи предупреждение към всички депутати.Председателят на парламентарната комисия

...
Мартин Димитров отправи предупреждение към всички депутати.Председателят на парламентарната комисия
Коментари Харесай

Димитров: Депутат, който не подкрепи мерките срещу кризата, дължи отговор пред обществото

Мартин Димитров насочи предизвестие към всички депутати.

Председателят на парламентарната комисия по икономическа политика и иновации Мартин Димитров заяви пред публицисти, че все пак актуализацията на бюджета ще бъде подкрепена, тъй като това е сериозната и виновна позиция, а от антикризисните ограничения има голям смисъл.

" Всеки, който влезе в пленарна зала и гласоподава срещу, той гласоподава срещу: нарастването на пенсиите, да има диференцирано Данък добавена стойност за парно и за газ, по-висок предел за регистрация по Данък добавена стойност, премахването на акциза върху тока ", сподели Димитров и прикани всеки депутат да реши и в случай че реши да не поддържа тези ограничения, съгласно него дължи пояснение на обществото. Думите му са в отговор на въпрос на какви гласове разчита обединението, с цел да има болшинство, написа Novini.bg. 

" Няма по какъв начин да мине единствено бюджетът на Държавното публично обезпечаване, а да не бъде подсилен огромният бюджет. Това е наивна теза, това значи, че пенсиите няма от кое място да бъдат дадени, да, те ще бъдат гласувани, само че нарастването няма от кое място да бъде обещано ", разяснява още Димитров.

По-рано през днешния ден комисията одобри на първо четене Законопроекта за изменение и допълнение на Закона за държавния бюджет на България за 2022 година

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР