Мартин Божанов-Нотариуса е бил със сменени лични данни в продължение

...
Мартин Божанов-Нотариуса е бил със сменени лични данни в продължение
Коментари Харесай

Шефът на СДВР очаква скорошна развръзка по убийството на Нотариуса

Мартин Божанов-Нотариуса е бил със заменени персонални данни в продължение на 2 години, като персонални документи с подправените имена и ЕГН не са му издавани. Това съобщи пред bTV шефът на Столична дирекция на вътрешните работи основен комисар Любомир Николов.По думите му причинителят на убийството е работил професионално.

" Имам вътрешно чувство, че скоро неуморният труд на сътрудниците от бранш убийства ще се възнагради с триумф ", уточни Николов.

Според него няма съображение да се счита, че Божанов е погубен поради осъществяваните от него имотни измами, които той прекратил към 2010 година

" Мотиви по отношение на това лице със противоречива известност има доста. Но фактически имаме главен претекст, по който работим и мисля, че той ще се окаже правилен. По-скоро е финансов претекст. " - смятадиректорът на Столична дирекция на вътрешните работи.

Той посочи, че против Божанов са създадени три издстрела, от едно лице:
" Изстрелите са създадени от 10-12 метра.Убийството е станало незабавно след паркиране на лекия автомобил на парко място, което нормално е употребявал, и сега на убийството е получил прецизен професионален изстрел в задната част на тила. "
„ Свидетели (на убийството) откриваме и към сегашния миг. От това, което установихме в първичните огледи е, че е имало много лица, преминавайки наоколо, само че за жал те не са могли да го видят и не са подали навременен сигнал, с цел да можем да създадем организация и да установим причинителя по горещи следи. “ – разяснява Николов.

Телефоните на Божанов са предадени за експертиза, скоро се чакат резултати.

" Два телефона сме дали за проучване, които са били в негово притежание в околните 6 месеца – заприказва се, че е имал повече и разнообразни номера. В хода на претършуване на жилището и автомобила установихме единствено 2 телефона, които той е употребявал последните 6 месеца. Предстои да бъдат отключени и да бъде анализарано всичко, в това число телефонните диалози в тях. " - посочи шефът на Столична дирекция на вътрешните работи.

" Странното е, че по никакъв метод той не е алармирал за терзания. Маршрутът му е бил нормален. Поведението му е било много умерено въз основа, на което ние не можем да кажем, че той е имал някакви терзания за живота си. " - сподели още той.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР