Марти днес ми каза, че в детската градина овесените ядки

...
Марти днес ми каза, че в детската градина овесените ядки
Коментари Харесай

Закуска с овесени ядки за деца

Марти през днешния ден ми сподели, че в детската градина овесените ядки са " гадни " и никой не ги яде. Замислих се, че доста родители не оферират за закуска овесени ядки, тъй като не им хрумва по какъв начин да ги създадат привлекателни за децата, та и за себе си. Затова ще ви споделя по какъв начин нашето 4 годишно юнaче ги хапва.

Сварявам 2 шепи едри овесени ядки с вода, малко преди да са подготвени поставям и 1 ч.л кафява захар и малко бурбонска ванилия. Изцеждам леко и поставям в дълбока паница, прибавям кокосово или краве масло, мед, настъргани ябълки с корите, тахан и канела. Последните две съставки самичък реши, че желае да му ги прибавям. Попитайте и вашите деца какво желаят да им добавите,разказвайте им за храната и какъв брой е потребен този избор.

Наша постоянна читателка ме посъветва следното: " Скромен съвет от мен - до момента в който варите овесените ядки добавяйте лъжичка брашно от елда или лимец. Въпросните съдържат ензими, които оказват помощ за разграждането на фитатите (нещо с което човешкият организъм не се оправя, а в овесените ядки ги има в изобилие). Като резултат повишавате в пъти усвояването на питателните субстанции. Благодаря за вкусното предложение:-) "

Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР