Мартенички с благотворителна цел - това е темата на разговора

...
Мартенички с благотворителна цел - това е темата на разговора
Коментари Харесай

Инициативата Мартеница с кауза подкрепя деца с акушерска пареза

Мартенички с благотворителна цел - това е тематиката на диалога ни с Имрен Гендж-Салатова в “Денят на Фокус " по Радио “Фокус ". Поводът за гостуването й бе благотворителна идея, обвързвана с 1 март- денят на Баба Марта. Тя е съосновател на Фондация “За нашето бъдеще ", която поддържа деца с акушерска пареза и с други медицински диагнози. Самата събеседничка има детенце, което страда от този тип пареза.

“Това е едно огромно предизвикателство за родителите. Моята щерка е на 3,5 г и неналичието на задоволително информация за положението й бе най-големият ни проблем.Болестта визира придвижванията и сетивността на ръката - по време на раждане от време на време се получава увреждане на нервите на ръчичката ", изясни в какво се състои болестта Салатова.

Мартеници, сувенири и картички, закупени от фондацията, подкрепят лекуването и рехабилитацията на децата с акушерска пареза. Кампанията се провежда за втора година. “Миналата година събрахме 6000 лева и осигурихме лечебни действия за 10 дечица, издадохме справочник с отчети от Първата ни интернационална конференция, създадохме осведомителни материали за фамилиите на дечица с акушерска пареза ", даде доклад за свършеното Салатова. Средствата са отишли и за закупуване на уреди за домашна рехабилитация. Деца със специфични потребности също са били подкрепени от акцията - с разнообразни диагнози от парезата, посочи съоснователят на фондацията.

Кампанията е подкрепена от учебни заведения в цяла България. “Получаваме мартеници, картички за 8 март, направени от доброволци, следва да бъдат публикувани на базара в Разград ",каза още събеседничката. Кампанията се назовава “Мартеници с две сръчни ръчички ".

Можете да изработите мартеници, които да бъдат продадени на благотворителния пазар в Разград. Всеки дефинира самичък начална цена на продукта. Шумен, Плевен, Монтана, Панагюрище също се включват в самодейността с благотворителни базари.

Благотворителният мартенски конкурс, обвързван с самодейността, се състои в издание на направени от участниците артикули до 10 март в групата “Ръка за Ръка " във Facebook. Публиката гласоподава посредством лайкове за продуктите, които е харесала най-вече, посочи Салатова.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР