Марта Костюк трябваше да преживее крайно негативни емоции след загубата

...
Марта Костюк трябваше да преживее крайно негативни емоции след загубата
Коментари Харесай

Костюк за освиркванията по свой адрес: Тези хора трябва дълбоко да се засрамят дълбоко

Марта Костюк трябваше да преживее извънредно отрицателни страсти след загубата си от Арина Сабаленка на старта в Париж. Украинката съблюдава традицията си да не се ръкува със своите съветски и беларуски колежки, а това не се хареса по никакъв начин на френската аудитория, която изпрати Костюк от корта с продължителни освирквания. Изглежда станалото надълбоко е наранило 20-годишната тенисистка, която изрече недоумението си от държанието на парижани и изрече мнение, че те би трябвало да се срамят от дейностите си:

" Не знам какво да кажа. Искам да видя по какъв начин хората биха реагирали на това след 10 години, когато войната е завършила. Не мисля, че биха се почувствали изключително добре при съществуването на тази панорама. Казала съм, че няма да се здрависвам с тенисистките от Русия и Беларус, тъй че не знам за какво някой си е помислил, че внезапно ще размисля по въпроса. Изобщо не съм очаквала случилото се през днешния ден.

Трудно ми е отвръщам по някакъв метод. Тези хора би трябвало да са надълбоко засрамени. Това обаче не е мой, а техен проблем. Аз се усещам добре със личното си държание и това, че пазя правилата си. Убедена съм, че на Уимбълдън щях да получа напълно друго отношение. Върнете се към предходната година, когато тенисистите от тези две страни даже нямаха право да вземат участие в шампионата. Спомням си страхотната поддръжка, която ми оказваха британците, до момента в който бях там. Усещах тяхната позитивната сила и при най-обикновената разходка на улицата, тъй че там в никакъв случай не бих изпитала сходно нещо " - сигурна е международната номер 39.

Ukrainian tennis player Marta Kostyuk was booed by the spectators at Roland Garros tournament after she refused to shake hands as a sign of sportsmanship with the Belarusian tennis player, second best in the world, Arina Sabalenka.

It ended with defeat of the Ukrainian.
— Spetsnaℤ 007
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР