Март месец е възможен срок, но не е един от

...
Март месец е възможен срок, но не е един от
Коментари Харесай

Енергиен експерт и синдакалист влязоха в спор дали да се национализира „Лукойл Нефтохим“

„ Март месец е вероятен период, само че не е един от най-разумните периоди. Самият закон, който депутатите одобриха е явен – 1 октомври 2024 година поетапно понижаване на съветския петрол, с цел да може цялата софтуерна работа по инсталациите да бъде свършена. “

Това сподели в ефира на Euronews Bulgaria президент на Синдиката на българските нефтохимици Павлин Ваковски. Според енергийния специалист Красимир Манов обаче от влизането на дерогацията в действие от май 2022 година до момента „ Лукойл “ можеше 100 пъти да се е подготвил да работи с какъвто и да е нефт.

По думите на Манов още „ Лукойл “ може още занапред спре с съветския нефт.
Българският интерес е незабавно рафинерията да бъде национализирана. И тази дерогация беше извоювана, с цел да се възползва българският народ от тези 73 стотинки от разликата в цената на сортовете Urals и Brent.
Красимир Манов, енергиен специалист

„ Българското държавно управление, особено Асен Василев и Николай Денков работят за отбрана на съветските ползи. Едни пазят „ Лукойл “, а други като президента пазят „ Газпром “, а българският интерес е да си получаваме тези 73 стотинки “, акцентира Манов.
Не съм икономист, само че по думите на специалистите споделят, че нещата няма да се случат по най-бързия метод без нарастване на цените на колонката.
Павлин Ваковски, президент на Синдиката на българските нефтохимици

„ Аз се надявам управлението да има подготвеност, тъй като ние желаеме въпреки всичко да работим и да си получаваме заплатите и да се усъвършенства ситуацията. Ние избираме да работим в една спокойна бизнес среда “, добави Ваковски.

„ Аз съм приказвал с Кирил Петков. Той ми сподели, че те нямат специалисти в тази област и за това е належащо да ги поучават хора, които схващат от това нещо. Те и ГЕРБ работят за Кремъл и за Путин. Кой построи Турски поток за 3 милиарда лева – Бойко Борисов. И тичаше като пуделче около Путин да му дава доклад “, уточни Манов.

 

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР