Марсоходът, който ще бъде изпратен на Червената планета в рамките

...
Марсоходът, който ще бъде изпратен на Червената планета в рамките
Коментари Харесай

Следващото поколение марсоход ще бъде оборудвано с 23 "очи"

Марсоходът, който ще бъде изпратен на Червената планета в границите на задачата "Марс 2020 ", ще бъде оборудван с цели 23 "очи " под формата на камери, заяви НАСА.

По този метод апаратът от ново потомство ще може да прави необятни панорамни фотоси и в точния момент да заобикаля трудностите. Обективите ще оказват помощ за проучването на атмосферата и ще дават скъпа информация на научните принадлежности.



Предвижда се част от камерите да бъдат задействани още при спускането на роувъра на Червената планета, като то ще може да бъде проследено онлайн.

Марсоходът на НАСА "Патфайндър ", който стартира работа през 1997 година, беше оборудван единствено с 5 камери. Оттогава фототехниката реализира голям прогрес. Камерите станаха по-компактни, употребяват по-малко сила и са с доста по-висока резолюция.

В марсианския роувър за задачата "Марс-2020 ", издигнат от Лабораторията за реактивни мотори в Пасадена, са инсталирани 23 камери. Едната от тях ще дава изображения от вътрешността на самия уред. Тя ще учи почвените проби, събрани от роувъра.

Перлата в короната на новия уред ще са камерите Mastcam-Z, способни да основават триизмерни изображения, което ще помогне на учените да търсят евентуално забавни проби от почвата на огромни дистанции.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР