Марсианският хеликоптер Ingenuity продължава да поставя рекорди. Апаратът значително надскочи

...
Марсианският хеликоптер Ingenuity продължава да поставя рекорди. Апаратът значително надскочи
Коментари Харесай

Марсианският хеликоптер продължава с рекордите

Марсианският хеликоптер Ingenuity продължава да слага върхове. Апаратът доста надскочи и най-смелите упования за своето бъдеще, като към този момент има над 30 минути общо време прекарано в полет на Червената планета.

Това може да не наподобява като доста, само че действително е в пъти над предстоящото. "Малцина мислеха, че ще успеем да полетим един път. Още по-малко смятаха, че ще стигнем до пет полета. Никой не мислеше, че ще стигнем до тук ", съобщи Теди Цанетос, началник на екипа, който ръководи Ingenuity.

Първоначалната цел на Ingenuity беше просто да полети на Марс и да разреши на учените да съберат най-малко малко информация за изискванията на хвърчене на Червената планета. Дългосрочният проект беше за пет полета в границите на месец.

Тази сряда Ingenuity към този момент е извършил своя 18-ти полет. Той е прекарал над 32 минути във въздуха и е зминал над 3600 метра. Максималната достигната височина е 12 метра.

След като извърши първичната си задача, Ingenuity в този момент е в ролята на шпионин за марсохода Perseverance. Хеликоптерът оглежда терена, по който ще мине марсохода и му оказва помощ да заобикаля трудности и да открива забавни за изследване обекти.



През последните дни има известни усложнения в радиокомуникацията сред хеликоптера, марсохода и Земята. Това води до закъснение на преноса на данни. Учените споделят, че това е стеснение, само че не е ненадейно и ще стане нещо обикновено при навлизането на нови, комплицирани терени. Въпреки всичко, астрономите остават обнадеждени, че Ingenuity ще продължи да лети още много време.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР