Марсел Хиршер даде сериозна заявка за нов златен медал от

...
Марсел Хиршер даде сериозна заявка за нов златен медал от
Коментари Харесай

Хиршер даде голяма заявка за ново злато, Алберт Попов с добро представяне

Марсел Хиршер даде сериозна поръчка за нов златен орден от Олимпийските игри в ПьонгЧанг. Австриецът записа чудесно време в първия манш на гигантския слалом. Той мина по трасето в алпийския център в Йонгпьонг с време 1:08,27 минути и е надалеч пред останалите си съперници.

Втори след първия маш остана французинът Алекси Пинтюро, който е на цели 63 стотни зад Хиршер. На третата позиция преди втория манш пък е норвежецът Лейф Кристиан Нестволд-Хаухен, който е на 66 стотни зад австриеца.

Първият манш взе и няколко жертви измежду любимците в конкуренцията. Жустин Мюрисие изпусна врата и не съумя да приключи. Същото се случи и с Александър Аамод Килде. Доста по-неприятно бе ситуацията с Мануел Фелер и Лука Де Алипрандини, които паднаха тежко на метри от финала.

Основният съперник на Хиршер Хенрик Кристоферсен разочарова с представянето си и остана едвам 10-ти след първия манш на цели 1,31 секунди зад австриеца.

В първия манш присъединяване взеха и двама българи. Алберт Попов направи чудесно втурване и даде 34-то време, спускайки се за 1:12,39 минути. Камен Златков не съумя да се показа толкоз добре и остана на цели 9,38 секунди зад водача и зае 59-ата позиция. И двамата ще започват във втория манш.

Гигантски слалом, мъже, 1 манш:

1. Марсел Хиршер - 1:08,27
2. Алекси Пинтюро + 0,63
3. Лейф Кристиан Нестволд-Хауген + 0,66
4. Рикардо тонети + 0,70
5. Матийо Февър +0,79
6. Тома Фанара + 0,95
7. Матс Олсон + 1,04
8. Виктор Мюфа-Жанде + 1,17
9. Жан Кранец + 1,25
10. Кенрик Кристоферсен +1,31
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР