Mars планира и премахването на изкуствените съставки в едноименните си

...
Mars планира и премахването на изкуствените съставки в едноименните си
Коментари Харесай

Mars се адаптира към климатичните споразумения с инвестиция от 1 млрд. долара

Mars възнамерява и премахването на изкуствените съставки в едноименните си шоколадови барчета

За компанията

Mars e американска компания - производител на захарни произведения, храна за домашни любимци и други хранителни артикули. Компанията е осъществила 35 милиарда $ доходи през 2016 година, което я класира на 6-о място в класацията на списание Forbes за най-големите частни компании в Съединени американски щати. Компанията има над 85 хиляди чиновници и оперира и в редица други браншове като производството на ориз и изследването на съставките на кокоса, известни като флаваноли. Още по тематиката
Когато международното бунище затвори

Забрана на Китай за импорт на боклуци предизвиква големи усложнения в световен мащаб, само че е и метод за преосмисляне на казуса
1 юни 2018
Розови илюзии

Добрият климат и високите цени доведоха до свръхпроизводство в Долината на розите
24 май 2018
Шоколадовата промишленост се проваля в битката против детския труд

Мерките за оправянето с казуса са незадоволителни
23 апр 2018 Американската компания Mars, произвеждаща едноименните шоколадово-карамелени барчета и дъвките Wrigley`s, ще влага 1 милиарда $ за преустрояване на индустриалните си практики за адаптирането на корпоративната тактика на компанията към интернационалните климатични съглашения, оповестява Bloomberg.

Природосъобразен бизнес

Решението на компанията да усъвършенства природосъобразността на производството си отразява възходящото значение на екологичните фактори при развиването на огромните групи по света. Наред с това от Mars се надяват придържането към новите екологични стандарти и цели, дефинирани най-вече в границите на Парижката климатична спогодба, да усъвършенства и финансовото показване на компанията.

Според Бари Паркин, началник на отдел " Снабдяване и резистентност " на компанията, заделените от Mars 1 милиарда $ ще бъдат разпределени за разнообразни начинания. Около една трета от тях ще бъдат вложени в подобряването на успеваемостта на производствата на компанията за усъвършенстване на потреблението на вода и електричество. Приблизително същият дял от парите ще бъде заделен за облекчаването и скъсяването на снабдителната верига на компанията посредством увеличението на изкупуваните непосредствено от производителите продукция. Останалата част от средствата ще бъде употребена за създаването на по-здравословни предписания, в които не участват изкуствени съставки.

Климатичната спогодба

Парижкото климатично съглашение, направено през 2015 година и подписано от представителите на близо 200 страни, се трансформира в сигнал за международната стопанска система, че декарбонизацията би трябвало да бъде изместена по-напред в политическия дневен ред. Голяма част от икономическите сътрудници, опериращи в сферите от петролната промишленост до финансовия бранш, показаха оценка на рисковете от безучастие във връзка с екологичните проблеми. Усилията на Mars са индикативен образец в това отношение – по какъв начин огромните корпорации могат да се приспособяват, с цел да си оказват помощ и да понижат екологичния напън върху себе си.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР