Мароко ще се кандидатира отново за домакин на Световно първенство

...
Мароко ще се кандидатира отново за домакин на Световно първенство
Коментари Харесай

Мароко не се отказва - ще се кандидатира за Мондиал 2030

Мароко ще се кандидатира още веднъж за хазаин на Световно състезание по футбол, като страната се е
прицелила в Мондиал 2030. Това разгласи представител на държавното управление ден, откакто африканското кралство загуби вота за Мондиал 2026 от обединената Северноамериканска кандидатура.

" Под инструкциите на нашия Крал, Мароко ще се приготви и ще показа кандидатура за Мондиал 2030, съобщи представителят на държавната власт Мустафа Ел Халфи. Той също по този начин добави, че Мароко ще стъпи върху тази кандидатура, която показа в този момент за 2026-а година, ще я надгради и ще се опита да завоюва. Първенството след 8 години ще се организира в Съединени американски щати, Мексико и Канада.

На последното гласоподаване Северна Америка получи 134 гласа, а Мароко 65. Халфи съобщи, че са ревизирали по какъв начин 7 арабски страни не са дали своят вот за Мароко, в това число политическите другари от Саудитска Арабия и ОАЕ. Катар, който ще бъде хазаин на идващия Мондиал, гласоподава за Мароко.

След изборите в сряда, мароканският държавен глава Крал Мохамед Шести е приказвал с емира на Катар Шейх Тамим бин Хамад ал Тани по телефона и Ал Тани е предложил помощта си на Мароко, в случай че страната в действителност има желание да се кандидатира за шампионата през 2030 година. С вчерашния неуспех Мароко към този момент има пет несполучливи опита да вземе Световно състезание.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР