Мароко ще бъде домакин на следващото издание на Световното клубно

...
Мароко ще бъде домакин на следващото издание на Световното клубно
Коментари Харесай

Босът на ФИФА обяви революционна новост във футбола

Мароко ще бъде хазаин на идващото издание на Световното клубно състезание през февруари, разгласи президентът на ФИФА Джани Инфантино, до момента в който плануваното увеличение броя на тимовете в шампионата е планувано за 2025 година. Надпреварата ще се организира от 1 до 11 февруари, 2023, разкри Инфантино пред публицисти на конференция в Доха, завръщайки се в Мароко за трети път.

Увеличен вид на Световното клубно е отдавна концепция на Инфантино. Надпревара с 24 тима, с осем отбора от Европа, трябваше да се организира в Китай през предходната година, само че бе отсрочена заради пандемията от ковид. Инфантино показа, че новият формат на съревнованието ще се организира, стартирайки от 2032-а с 32 отбора.

„ Съгласихме се преди няколко години да имаме Световно клубно с 24 тима. Трябваше да се организира през 2021, само че бе отсрочено поради Ковид-19. Новият формат ще се организира през 2025 и ще включва 32 тима, трансформирайки шампионата по-скоро в Световно състезание “, сподели президентът на ФИФА, без да дава спомагателна информация. Мароко одобри шампионата през 2013 и 2014 години, до момента в който последното издание бе в ОАЕ през февруари, когато Челси подвигна трофея.

Надпреварата ще продължи до 2025-а година в сегашния си формат, включвайки първенците на шестте континентални федерации дружно с топ тима от страната-домакин. Реал Мадрид, който завоюва Световното клубно в Мароко през 2014, ще съставлява Европа, откакто победи в последното издание на Шампионска лига. Фламенго (Бразилия), Ал Хилал (Саудитска Арабия), Видад Казабланка (Мароко), Сиатъл Саундърс (САЩ) и Оукланд Сити (Нова Зеландия) са останалите настоящи континентални шампиони
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР