Мароко обмисля премахване на забраната неженени двойки да делят хотелска

...
Мароко обмисля премахване на забраната неженени двойки да делят хотелска
Коментари Харесай

Мароко обмисля да разреши ли на неженени да делят стая в хотел

Мароко обмисля унищожаване на възбраната неженени двойки да разделят хотелска стая. Това декларира, представена от арабски медии и " Ел Паис ", министърът на туризма Фатима Захра-Амур доскоро над седмица.

Според министъра към този момент са почнали диалози с сътрудниците, отговарящи за вътрешните работи и правораздаването. Сред причините е, че рестрикцията " тласка доста хора " към избор на дестинации като Турция и Европа за пътуванията си. Освен на имиджа на кралството възбраната се отразява зле и на бизнеса на хотелите, продължава тя. Зад анулацията на рестриктивните мерки стоят и известни в страната имена от туристическата промишленост, писа dnevnik.bg.

Към момента Наказателният кодекс гласи, че наказването за полова връзка без брак е сред месец и година затвор, а еднополовите полови контакти с санкционират с до три години затвор. Изневярата, докладвана от легален сътрудник, носи наказване две години затвор.

Решението за спор остава в ръцете на краля.

Досега двойките в Мароко постоянно търсят места като жилища, отдавани в известни платформи като ِAirbnb, с цел да избегнат регистрирането в хотелите.

Идеята е част от пакет ограничения, с които половите връзки без брак и еднополовите може да спрат да са наказателно закононарушение. Министерството на правораздаването декларира, че Мароко върви към " декриминализация на тези действия от персоналния живот ".

Това към момента не значи, че отпада възбраната чужденец да споделя хотелска стая с мароканка; допустимо е казусът да завърши със затвор за него.

Евентуалните промени обаче разделят мароканското общество, консервативно и религиозно; самодейността дали решителната стъпка да се направи и държавното управление и Народното събрание да застанат зад концепцията, е в ръцете на краля, написа " Ел паис ". В обособени медии има и гневни мнения.

Десетилетие откакто стартира вълна на рестриктивни политики в тази област, водени от ислямистката Партия на справедливостта и развиването, има сигнали за либерализация и модернизиране на Наказателния кодекс от 1961 година, написа испанският вестник. Впрочем даже религиозните членове на партията не са пощадени; в средата на предишното десетилетие заместник-председатели на ПСР, женен мъж и вдовица, бяха хванати от полицията, до момента в който нарушават възбраната за извънбрачни полови контакти в кола, в навечерието на избори.

" Ел паис " отбелязва, че някои сегменти от мароканското общество пробват да сложат завършек на закони, дискриминиращи най-вече дамите, като тези, толериращи полигамията или брака сред деца, и които лишават от право на равно (с мъжете) завещание. Все още не е приспособено законодателството, което би трябвало да докара до полово тъждество въз основата на конституцията от 2011 г.

Сегашното законодателство не разрешава брак на хора под 18-годишна възраст, само че дава опция арбитър да утвърди брак на малолетна с възрастен мъж; за 2022 година има 20 хиляди такива молби, две трети от които са утвърдени.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР