Мароко изненадващо победи Белгия с 2:0 за първи успех в

...
Мароко изненадващо победи Белгия с 2:0 за първи успех в
Коментари Харесай

Мароко сензационно победи Белгия на Мондиала

Мароко изненадващо победи Белгия с 2:0 за първи триумф в група F на Мондиал 2022. Така африканците оглавиха класирането с 4 точки и са с големи шансове да продължат към осминафиналите, откакто в първата среща измъкнаха точка и от другия любимец Хърватия.

Минути преди началото на титулярния вратар на мароканците Ясин Буну му прилоша и трябваше беше сменен наложително от Мунир Мохамади.

Първото полувреме не предложи голове, само че сподели, че " алените дяволи " ще имат съществени проблеми през втората част, в случай че не подобрят играта си. Подобрение нямаше, а в противен случай: Мароко стана още по-настъпателен в дейностите си на терена и наказа белгийския отбор, с цел да стигне до подобаващ триумф.

Първият гол в мача пристигна в 73-ата минута, когато Абделхамид Сабири съумя да вкара от статично състояние. Голяма виновност при гола имаше Тибо Куртоа, който не бе покрил близкия си ъгъл и разреши на топката да се озове в мрежата му.

Селекционерът на Белгия реагира стремително и пусна в игра огромната звезда Ромелу Лукаку. Нападателят лекуваше травма и се смяташе, че няма да вземе присъединяване в груповата фаза, само че отрицателният процес на срещата го принуди да се появи на терена, заменяйки Миши Батшуай. Именно към Лукаку бяха ориентирани и всички центрирания на " дяволите ", само че той не съумя да заплаши съществено вратата на Мароко.

В края на мача Мароко даже означи втори гол, който бе дело на Закария Абухлал.

Белгия остава на второ място с три точки. По-късно Хърватия, който е с една, се изправя против Канада, който пък търси първа точка на международно състезание. В последния кръг Белгия се изправя против Хърватия, а Мароко - против Канада. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР