Мароко и Израел подписаха няколко споразумения при първото посещение на

...
Мароко и Израел подписаха няколко споразумения при първото посещение на
Коментари Харесай

Израел и Мароко подписаха споразумения по време на историческо посещение

Мароко и Израел подписаха няколко съглашения при първото посещаване на израелски външен министър в северноафриканската страна след нормализирането на връзките сред двете страни, съобщи ДПА.

Яир Лапид, който дойде в Рабат в сряда, 11 август, назова визитата " историческо ". Той се срещна с мароканския си сътрудник Насер Бурита.

Двамата подписаха меморандум за съгласие " за основаване на механизми за политически съвещания, както и две съглашения в региона на културата, младежта, спорта и въздушните услуги ", заяви мароканското външно министерство.

Лапид също по този начин посети мавзолея, където са заровени двама марокански крале.

В книгата за гости на обекта той изрази признателност към починалите крале Хасан Втори и Мохамед Пети " за тяхното другарство и поддръжка за еврейския народ в хода на историята ".

" Ние също по този начин сме надълбоко признателни на крал Мохамед Шести, Бог да го благослови, който продължава наследството на своя дядо и татко за задълбочаване на връзката сред двете народи и мира сред двете страни ", написа Лапид съгласно известие на израелското външно министерство в Туитър.

Предвижда се министърът да открие израелско посланичество в Рабат.

Миналата година с американско ходатайство Мароко подписа съглашение за определяне на дипломатически връзки с Израел.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР